İngiltere Teesside Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre dudak dolgusunda kullanılan kalitesiz kimyasalların kan akışına etki edebileceği tespit edildi. Kan akışına etki eden bu kimyasalların da enfeksiyon, kanser gibi ciddi sağlık problemlerine sebep olabileceği belirlendi.

Araştırmanın öncüsü Dr. Kalliopi Dodou bazı dolgu maddelerinin zamanla emildiğini ancak bir kısmının çok üzün süreler vücutta kaldığını belirtmiştir. Bu durumun insan sağlığını tehdit ettiğini söyleyen Dr. Dodou bu tarz işlemlerin hijyenik koşullarda yapılması gerektiğini söylemiştir.

Dudak Dolgusu 

Dudak Dolgusu Sonrası Enfeksiyon Belirtileri (10)

Dolgu işlemi ameliyat gerektirmeyen işlemlerdendir. Kısa sürede ve acısız şekilde yapılır. Bu estetik uygulaması dudakların daha şekilli ve belirgin durmasını sağlar. Dudak dolgusu yaptırmak isteyen kişiler dudak dolgusu enfeksiyon belirtileri ile karşılaşmamak için güvenilir bir yerde ve kaliteli malzeme ile bu işlemi yaptırmalıdır. 

Dudak dolgusunu doğru yerde yaptırmayan insanlarda enfeksiyon riski oluşabilir. Bu durumda sağlığınız açısından tehlikeli olabilir.  

Dudak Dolgusunda Kanser Riski 

Dudak dolgusu işlemi dudaklarının daha büyük ve belirgin şekillere sahip olmasını isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği bir uygulamadır. Ameliyatsız ve dikişsiz olan bu uygulama kısa zamanda yapıldığı için günümüzde de oldukça yaygındır. Ancak dudak dolgusunun da bazı riskleri bulunabilir. 

Bazı dudak dolguları kanser gibi ciddi bir riske yol açabilir. Dudak dolgusu yapılırken kullanılan dolgu maddesi kalitesiz bir kimyasal olursa kan akışına etki ederek kansere yol açma riski bulunur. Dolgu maddesi damar yoluna karışarak kan dolaşımında ciddi bir soruna yol açabilir. 

Dudak dolgusunda kanser riski yaşamamak için kullanılan malzemenin kaliteli olması ve uzman güvenilir bir doktorda yapılması önemlidir.  

Dudak Dolgusu Enfeksiyon Belirtileri 

Dudak Dolgusu Sonrası Enfeksiyon Belirtileri (9)

Dudak dolgusu işlemi kolay ve ameliyatsız bir işlem olduğu için dudaklarını beğenmeyen ya da daha belirgin ve şekilli dudağı olmasını isteyenlerin tercih ettiği bir uygulamadır. Bu işlem kolay olsa da düzgün bir şekilde yapılmazsa enfeksiyon riskleri olabilir. Bu enfeksiyon belirtilerini başlıklar halinde anlatalım. 

Dudak Dolgusunda Enfeksiyon Belirtileri 

Dudak dolgusu sonrasında enfeksiyon belirtileri aşağıdaki gibidir. 

Dudak Dolgusu Sonrası Morarma 

Dudak dolgusu sonrası enfeksiyon belirtisi olarak en çok karşılaşılan durum dudaklarda oluşan morarmalardır. Dudak dolgusu işlemi esnasında bazı damarların zarar görmesiyle dudaklarda kanama ve morarma oluşabilir. Bu durum uzun sürede düzelmezse enfeksiyon belirtisidir.

NOT: Böyle bir durum yaşadığınızda alanında uzman kişiye giderek muayene olmanız önemlidir. 

Dudak Dolgusu Sonrası Ödem 

Dudak dolgusu sonrasında şişlik ve ödem oluşumu yaygın bir belirtidir. Dudak dokusu enjekte edilen maddeye karşı tepki verebilir. Bu genelde sorun oluşturmaz şişlik ve ödem buz kompres yapılarak azaltılır. Ancak bazı kişilerde ödem gittikçe artmaya başlar bu durum enfeksiyonun belirtisidir. Böyle bir durum yaşayanların hastaneye gitmesi gerekir. 

Dudak Dolgusu Sonrası Alerji 

Dudak dolgusunun içerisindeki maddeye karşı bazı insanlarda alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu alerjilerde enfeksiyon belirtilerindendir.

Genel olarak kızarıklık, şişlik ve kaşıntı meydana gelir. Bu durumları yaşayan kişilerin doktoruna başvurması önemlidir. 

Dudak Dolgusunun Zararları Nelerdir?    

Dudak Dolgusu Sonrası Enfeksiyon Belirtileri (8)

Dudak dolgusu işlemi tecrübeli ve alanında uzman olan doktorlar tarafından yapılmalıdır. Bazı durumlarda dudak dolgusu sonrası enfeksiyon belirtileri meydana gelebilir. Böyle sorunlarla karşılaşmamak için dikkat etmek gereklidir. 

Dudak dolgusu kolay bir işlem ancak bazı durumlarda da zararlı olabilir. Dudak dolgusunun zararları nelerdir bahsedelim. 

Dudak Dolgusunun Zararları 

Dudak dolgusunun zararları aşağıdaki gibidir. 

  • Dudak dolgusu bilinçsiz kişiler tarafından yapılırsa dudaklarda şekil bozukluğu ve fazla şişkinlik meydana gelebilir. 
  • Dudak dolgusu iğne ile enjekte edilirken dikkat etmek gereklidir. Enjekte edilen dolgu maddesi damar içerisine kaçtığı durumda damar tıkanması gibi ciddi sorunlar meydana gelebilir. 
  • Enjekte edilen ürünün CE belgeli ve kaliteli olması gereklidir. Eğer kullanılan madde kaliteli değilse dudak dolgusu sonrası ödem, kızarma ve morarma gibi sorunlar çok üzün süreli olabilir. 

Dudak dolgusu sonrası enfeksiyon belirtilerinin yaşanmaması için güvenilir doktorlarda ve doğru dolgu maddesiyle  bu işlemi uygulatmak önemlidir. 

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır? 

Dudak Dolgusu Sonrası Enfeksiyon Belirtileri (7)

Dudak dolgusu estetik alanında en çok yapılan işlemlerden birisidir. Bazı insanlar dudaklarının daha büyük ya da daha belirgin olmasını isterler. Bunun için de dudak dolgusu işlemini araştırırlar. 

Dudak dolgusu nasıl yapılır merak edenler için maddeler halinde işlemleri anlatalım. 

Dudak Dolgu İşlemi 

Dudak dolgu işlemi yapım şekli aşağıdaki gibidir. 

  1. İlk önce dudağa uzman estetik doktoru tarafından lokal anestezi yapılır. Lokal anestezi direkt dudak içine de yapılabilir ya da krem olarakta uygulanabilir. 
  2. Dudakların anestezi sayesinde uyuşması sağlanır ve acı hissedilmez. 
  3. Anestezi yapıldıktan sonra ince uçlu iğnelerle dolgu yapılması belirlenen bölgelere hyaluronik asit içeren dolgu maddesi enjekte edilir. 
  4. Dudak dolgusunun etkisi hızlı bir şekilde görülür. 
  5. Dudak dolgusu enjekte edilirken uzman kişi dudağın üzerine soğuk kompleks uygulayarak dudaklarda şişme ve morarmayı azaltır. 

Dudak dolgu işlemi oldukça kısa süreli ve kolay bir işlemdir. Dudaklarından memnun olmayan kişiler alanında uzman ve güvenilir kişilere giderek bu estetik işlemi yaptırabilir. 

Dudak Dolgusunu Kimler Yaptıramaz? 

Dudak dolgusu ince dudaklara ve belirgin olmayan dudaklara sahip olan  kişilerin yaptırmak istediği işlemlerden birisidir.  Ancak dudak dolgusu işlemi yapılırken dudağa dışarıdan bir madde enjekte edildiği için bu işlem bazıları için zararlı olabilir. Bu nedenle bu işlemi yaptırırken öncelikli olarak muayene olmak gerekir. 

Dudak dolgusu kimler yaptıramaz gelin maddeler halinde sıralayalım. 

Dudak Dolgusu Yaptıramayacak Kişiler 

Dudak dolgusu yaptıramayacak kişiler aşağıdaki gibidir. 

  • Dolgunun içerisinde kullanılan maddeye karşı duyarlılığı fazla olan kişiler 
  • Pıhtılaşma bozukluğu yaşayan kişiler 
  • Hamile olan kişiler 
  • Bebeği olan ve emziren kişiler 
  • Romatolojik ve otoimmün hastalıkları olan kişiler 

Kimler dudak dolgusu yaptıramaz sorusunu bu başlığımızda cevapladık. Özellikle hamile ve emziren anneler için bu durum riskli olabilir. 

Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir? 

Dudak Dolgusu Sonrası Enfeksiyon Belirtileri (4)

Dudak dolgusu ameliyatsız ve kısa süren bir işlem olduğu için dudaklarını beğenmeyen ya da dudaklarıyla ilgili estetik kaygı yaşayan  kişilerin  tercih ettiği bir işlemdir. 

Dudak dolgusunun bazı faydaları ve avantajları bulunur. Bunları maddeleyerek anlatalım. 

Dudak Dolgusunun Avantajları 

Dudak dolgusunun avantajları aşağıdaki gibidir. 

  • Dudaklarında asimetrik bozuklukların dolgu ile düzeltilme ihtimali vardır. 
  • Dudak dolgu işlemi cerrahi bir işlem olmadığı için daha kolay ve kısa sürelidir. Dikiş ve pansuman gibi işlemler gerektirmez. 
  • Bu işlem hem kısa sürede tamamlanır hem de yapılan işlemin etkisi hemen görülür. 
  • Dudakların bu işlemle büyütülmesi sonucunda dudaklar hacim kazanır ve nemlenir. Bunun sonucunda da dudak kenarlarında oluşan yaşlılık izleri azalır. 
  • Bu işlem sonucunda dudağından rahatsız olan kişilerde özgüven artışı olur. 
  • Dudak dolgu işleminden memnun kalmayan kişiler için dolguları eritmek kolay bir işlemdir.  

Dudak dolgusunun bazı avantajları bulunur. Genel olarak hızlı ve etkili bir yöntem olduğu için insanlar sıklıkla tercih ederler. 

Dudak Dolgusu Öncesinde ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Dudak Dolgusu Sonrası Enfeksiyon Belirtileri (2)

Dudak dolgusu yaptırmak kolay ve hızlı olsa da bazı durumlara dikkat etmek gerekir. Dudak dolgusu sonrası enfeksiyon belirtileri ve oluşabilecek komplikasyonların ortaya çıkmasını engellemek için önlemler alınmalıdır. 

Dudak dolgusu öncesinde ve sonrasında nelere dikkat edilmelidir gelin bu soruların cevabını ayrı ayrı açıklayalım. 

Dudak Dolgusu Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Dudak dolgusu öncesinde dikkat edilmesi gereken durumlar aşağıdaki gibidir. 

  • Dudak dolgusu işlemi yaptırmak isteyen kişiler bu işlem öncesinde kullandığı ilaç varsa doktoruna bu konuda bilgi vermesi gerekir. 
  • Özellikle ağrı kesici, kan durultucu gibi ilaçlar kullanan kişiler dudak dolgusu işleminden 2 hafta önce bu ilacı kullanmayı bırakmalıdır. 
  • Dudak dolgusu işlemi öncesinde balık yağı, E vitamini, sarımsak, yeşil çay ve alkol tüketimini bırakmak gerekir. 
  • Dudak dolgusu işlemi yapılacak bölgede uçuk ya da yara varsa işlem yapılmamalıdır. 

Dudak dolgusu öncesinde bahsettiğimiz durumlara dikkat etmek gerekir. Dudak dolgusu sonrası enfeksiyon belirtileri ile karşılaşmamak için bazı önlemler alınmalıdır. 

Dudak dolgusu sonra ne yasaktır ya da nasıl önlem alınmalı inceleyelim. 

Dudak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar 

Dudak dolgusu sonrası dikkat edilmesi gereken durumlar aşağıdaki gibidir. 

  • Dudak dolgusu yapıldıktan sonra 24 saat boyunca dudaklar yıkanmamalıdır. Ruj , krem gibi ürünler dudaklara sürülmemelidir. 
  • Bu işlem yapıldıktan sonra hemen sıcak ya da soğuk yemekler ya da içecekler tüketilmemelidir. 
  • Dolgu işlemi dudaklara uygulandıktan hemen sonra dolgu maddesi ezilmemek için dudaklara sert basınçlar uygulanmamalıdır. 
  • Dudak dolgusu işleminden sonra 1-2 saat dudaklar büzülmemelidir. 
  • Bir hafta boyunca dudaklara nemlendirici hafif bir şekilde bastırmadan uygulanmalıdır. 
  • Dudak dolgusu işleminden sonra 3 gün boyunca daha yumuşak besinler tüketilmelidir. 
  • Spor yapılmamalı ve duş alırken çok fazla sıcak su kullanılmamalıdır. 
  • Dolgu yaptırdıktan sonra havuza  bir süre girilmemelidir. 
  • Doktorun dolgu sonrasında önerdiği antibiyotik ve krem düzenli olarak kullanılmalıdır. 

Bu başlığımızda dudak dolgusu sonrası enfeksiyon belirtisi ile karşılaşmamak için neler yapılmalı dikkat edilmesi gereken durumlar nasıl olmalı bahsettik. Genel olarak dudaklara sert basınç uygulanmamalıdır. Çok sıcak ya da çok soğuk ürünler tüketilmelidir. 

Dudak Dolgusu Teknikleri 

Dudak Dolgusu Sonrası Enfeksiyon Belirtileri (1)

Dudak dolgusu yaptırmak isteyenler için farklı dudak dolgusu teknikleri bulunur. Bu tekniklerin bazılarını başlıklar halinde açıklayalım. 

Rus Dudak Dolgusu Tekniği 

Bu tekniğin amacı üst ve alt dudakların dışa doğru kıvrımlı olmasını sağlamaktır. Rus dudak dolgusu için dolgu maddesinin ince iğneyle dikey şekilde uygulanması gerekir. 

Fransız Dudak Dolgusu Tekniği 

Bu teknikle üst ve alt dudakların altın oranını koruması sağlanır. Dolgu maddesi dudakların daha doğal görülmesini sağlamak için dudak kasına ve bıyık bölgesine enjekte edilmez. 

Dudak Dolgusu Ne Kadar Gider? 

Dudak dolgusu işleminde kullanılan dolgu maddesi zaman içerisinde erir. Uzun süreli kalıcı değildir.  Bazı durumlarda dolgu bir yıla kadar kalıcı olabilir. Ancak bu durum dolgunun malzemesi, miktarı ve kalitesine göre değişebilir. 

Dudak Dolgusu Sağlıklı mı? 

Dudak dolgusu doğal maddeler kullanılarak yapıldığı için zararı yoktur. Ancak dudak dolgusu yaptırmak isteyen kişilerin güvenilir uzmanlara danışması ve kendine uygun olan şekilde yaptırması önemlidir. Aksi takdirde dudak dolgusu sonrası enfeksiyon belirtileri yaşayabilir.

Dudak Dolgusundan Sonra Dudak Eski Haline Döner mi? 

Dudak dolgusu işlemi dudaklarının şekillerini beğenmeyenlerin ya da daha belirgin yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir işlemdir. Dudak dolgusu yaptıranlar beğenmedikleri zaman tedirgin olurlar. Ancak endişelenecek bir durum söz konusu değildir. Dudak dolgusu zaman içerinde eriyen bir madde olduğu için dudaklar zamanla eski haline döner.