Söz konusu soruşturma, yasadışı klinikler aracılığıyla kadınların yanlış hamilelikler ve bebek ticareti yoluyla nasıl sömürüldüğünü ortaya koydu. BBC'nin araştırmasına göre, Nijerya'daki dolandırıcılar, doktor kılığına girerek kadınlara "mucize doğurganlık tedavileri" vaat ediyor. Nijerya'nın dünyada en yüksek doğum oranlarından birine sahip olması ve kadınların annelik için büyük sosyal baskılar altında olmaları bu oldukça pahalı tedaviye kanarak dolandırılmalarına sebep oluyor.
Nijerya'daki korkunç hamilelik dolandırıcılığı nasıl işliyor?
Kadınlar, "klinik"te uygulanan gelenek dışı tedavi sürecinin ardından 15 ay boyunca karnında bebek taşıdığına inandırılıyor. Tedavi sırasında kadınlara enjeksiyonlar yapılıyor, belirli içecekleri içmeleri sağlanıyor ya da vücutlarına bazı maddeler yerleştiriliyor. Bu maddeler, kadınların karınlarının şişmesi gibi fiziksel değişikliklere yol açıyor ve onları hamile olduklarına ikna ediyor.
Dolandırıcılar, mağdurlara normal doktorlara gitmemelerini söylüyor ve hiçbir ultrason ya da tıbbi testin bebeği tespit edemeyeceğini, bebeğin rahim dışında geliştiğini iddia ediyor. Doğum zamanı geldiğinde ise kadınlardan, doğumu başlatmak için çok pahalı ve nadir bulunan bir ilaç almaları isteniyor. Doğum sürecinde, kadınlara sakinleştirici veya halüsinasyon yapan ilaçlar veriliyor ve
BBC'ye yaşanan bu dehşet verici durumlardan birini anlatan Chioma adında bir kadın, çocuğunu neredeyse 15 ay boyunca karnında taşıdığını belirtti.
Hamilelik dolandırıcılığı, bebek ticareti ile bağlantılı!
Hamilelik dolandırıcılığı ve bebek ticareti bağlantısı BBC'ye göre, bu dolandırıcılık bebek ticareti ağlarıyla bağlantılı. Bir rapora göre, dolandırıcılar, genellikle genç ve hamile olan savunmasız kadınlardan bebekleri alıp onları çocuklarından vazgeçmeye ikna ediyor. Yetkililer, Anambra'daki bir tesiste düzenledikleri baskında, istekleri dışında tutulmuş birçok genç hamile kadın buldu. Dolandırıcılar, doğumdan sonra bu bebekleri şüphelenmeyen kadınlara sunarak "15 aylık hamileliklerini" sonlandırıyor.