Para

Shopier Nedir? Mağazaları Güvenli Mi? Nasıl Kullanılır?

Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz ticaret sitelerinden Shopier nedir? Tüm detaylarıyla beraber yazımızda...

Tüketicilerin alışveriş tercihlerinin değişme uğramasıyla birlikte giderek büyüyen e-ticaret sektörü, farklı platformların piyasaya giriş yapmasıyla daha da gelişiyor.

Shopier, internet mağazanızı açabileceğiniz, müşterilerinizin üye olmadan doğrudan hizmet ya da ürün satın almasına imkân sağlayan bir e-ticaret platformu olarak girişimcilere pek çok avantaj sağlıyor.

Günümüzde e-ticaret yapmak isteyenler için çeşitli avantajlar sunan Shopier mağazaları hakkında detaylı bir rehber hazırladık. Shopier nedir? Ayrıntılarıyla inceliyoruz…

Shopier Nedir?

Shopier, son dönemde e-ticaret girişimcilerinin en çok tercih ettiği platformlar arasında yer alıyor.

Ücretsiz üyelik imkânı ve müşterilerin üye olmasına gerek kalmadan alışveriş yapabildiği Shopier, her iki taraf için de çeşitli avantajları beraberinde getiriyor. Peki, Shopier nedir?

Shopier, kendinize ait internet mağazası açabileceğiniz, internet üzerinden müşterilerinize hizmet ya da ürün satışı yapabildiğiniz, anlaşmalı kargo hizmetleriyle doğrudan teslimat yapabileceğiniz bir e-ticaret çözümüdür.

Shopier kargo ücreti ve komisyon oranlarının düşük olması, platformu cazip kılan diğer detaylardan birisidir.

Günümüzde e-ticaret ile ürün ya da hizmet satmak isteyen birçok kişi, Shopier platformunu tercih ediyor.

Bireysel ve kurumsal müşterilerin üye olmadan doğrudan alışveriş yapabildiği Shopier sitesi, satış yapanlara da bu anlamda avantaj sağlıyor.

Shopier Ne İşe Yarar?

Shopier nedir sorusuna yanıt arayan kişiler, aynı zamanda e-ticaret platformunun işlevlerini de merak ediyor.

Müşterilere üye olmadan alışveriş yapma avantajı sağlayan Shopier, satıcılara ise düşük kargo ücretleri ve komisyon oranlarıyla destek sağlıyor.

Shopier’ın kullanıcılarına sağladıkları şu şekildedir:

  • Shopier, temel olarak müşterilerin üye olmadan alışveriş yapabilmesini, mağaza sahiplerinin ise daha fazla müşteriye kolayca satış yapabilmesini sağlar.
  • Shopier, benzeri platformların aksine üyelik tipi içermeyen, herkesin aynı kurallara tabi olduğu bir e-ticaret çözümüdür. Bu nedenle platformun ücretsiz olduğunu belirtmek gerekiyor.

Shopier nedir nasıl kullanılır araştırmasına yönelik diğer konulara değinelim. İşte ayrıntılar…

Shopier Kullanımı

Shopier, e-ticaret yapmak istiyorum diyen birçok kişiye önemli bir alternatif konumundayken, platformun nasıl kullanılacağı ise merak konusudur. Shopier nedir araştırmasını yapanlar için bu detayları da paylaşalım.

Shopier kullanımı şu şekildedir:

  • Shopier ile satış yapabilmek için ücretsiz üyelik almanız yeterlidir.
  • Bireysel ya da ticari mağazanızı oluştururken üyelik sürecinde kimlik numarası, vergi numarası, kredi kartı bilgileri, adres bilgileri ve profil bilgileri gibi standart veriler alınır.
  • Bu süreci başarıyla tamamladığınızda Shopier mağazanızı açmış olursunuz ve ürün ya da hizmet listeleyebilirsiniz.

Shopier’in en avantajlı olduğu noktalardan birisi anlaşmalı kargo hizmeti olarak biliniyor. Günümüzde PTT Kargo, Yurtiçi Kargo ve MNG Kargo ile çalışan Shopier hakkındaki diğer detayları inceleyelim…

Shopier ile Satış Yapmak

Shopier nedir nasıl kullanılır araştırmasına yönelik bilgileri paylaştıktan sonra, kısaca platformda nasıl satış yapılacağına ilişkin ayrıntıları inceleyelim.

Bir önceki başlıkta Shopier ile satış yapmanın çok hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebileceğinden bahsetmiştik.

Shopier üzerinden satış şu şekilde yapılmaktadır:

  • Üyeliğinizi tamamladıktan sonra mağazanıza dair panel açılacaktır.
  • Bu panel aracılığıyla ürün listelemesi yapmanız, satış yapmak için yeterli olacaktır.
  • Ürün ya da hizmetinize dair görüntü, açıklama ve fiyat bilgilerini gerekli alanlara girdikten sonra satış yapabiliyorsunuz.

Shopier ile satış yapmak için mağazanızı tanıtmak oldukça önemlidir. Günümüzde birçok kişi yukarıdaki basit adımlarla mağazasını açarken, aynı zamanda tanıtım faaliyetlerine de ağırlık veriyor.

Shopier nedir sorusuna yanıt arayanlar için bu detayları da aktarmış olalım…

Shopier Mağazaları Güvenli Mi?

Shopier nedir sorusunu araştıran birçok kişi, aynı zamanda mağazaların güvenli olup olmadığını da merak ediyor.

Tüketicilerin sadece kart bilgileriyle üye olmadan alışveriş yapabildiği e-ticaret platformu Shopier, beraberinde güvenilirlik tartışmalarına da konu oluyor. Peki, Shopier mağazaları güvenli mi?

Shopier mağazalarının güvenilirliği, tamamen satıcılarla alakalıdır. Shopier, mağazaların güvenilirliğine doğrudan aracılık etmemekle birlikte satıcıdan satıcıya göre farklı olayların yaşanması da söz konusu olabilir.

Bu nedenle Shopier güvenilir mi sorusuna yanıt ararken mağazalara odaklanmanız gerektiğini belirtelim.

Shopier Komisyon Oranları 2024

Shopier nedir araştırmasını yapanlara yönelik bilgileri aktarırken, aynı zamanda komisyon oranlarına değinmek de doğru olacaktır.

Shopier, yalnızca ürün ya da hizmet başına komisyon oranlarıyla gelir elde ettiğinden ve ücretsiz üyelik sunduğundan dolayı bu konu da önem arz ediyor.

Shopier komisyon oranları 2024 yılında şu şekildedir:

  • Yurt İçi Satışlar: %2,99 + 0,49 TL İşlem Ücreti + KDV
  • Yurt Dışı Satışlar: %3,99 + 0,49 TL İşlem Ücreti

Shopier komisyon oranları aylık olarak toplam satış miktarınıza göre de değişiklik gösterebilir. Örneğin önceki ay toplam satışlarınızın 15.000 TL’nin altında kalması halinde komisyon oranı %4,99 şeklinde uygulanmaktadır.

Ayrıca Shopier kesintileri yukarıdaki oranlara ek olarak anlaşmalı kargo hizmetinden faydalanmanız üzerine de değişebilecektir.

Shopier nedir sorusuna yanıt arayan e-ticaret girişimcileri için son olarak kargo ücretleri hakkındaki detayları paylaşalım…

Shopier Kargo Ücreti 

Shopier, ücretsiz üyelik avantajının yanı sıra PTT Kargo, MNG Kargo ve Yurtiçi Kargo ile yürütmüş olduğu çalışmalar nedeniyle anlaşmalı kargo hizmeti yönüyle de oldukça avantajlıdır. Shopier nedir araştırmasını yapanlar için güncel kargo ücretleri hakkındaki bilgileri aktaralım.

Shopier kargo ücreti ürün, mesafe, ağırlık ve anlaşma detaylarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle platformun kargo ücretlerini ayrıntılı olarak size özel bir şekilde incelemeniz daha doğru olacaktır.

Shopier kargo ücretlerini hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan dükkân logosuna tıklayarak ücretlendirme seçeneğindeki kargo ücretleri sekmesi aracılığıyla öğrenebiliyorsunuz.

Sıkça Sorulan Sorular

Shopier nedir, nasıl kullanılır sorularına yönelik bilgileri aktardık. Şimdi platform hakkındaki merak edilen diğer soruları yanıtlayalım:

Shopier ile satış yapmak için şirket kurmak gerekiyor mu?

Shopier ile satış yapmak için şirket gerekmemektedir. Ancak Türkiye’de her ticari faaliyetin kayıt altına alınması gerektiğinden ve satışlara ilişkin fatura kesmeniz gerektiğinden dolayı daha sonraki süreçlerde problem yaşamamanız adına şirket kurmanız gerekir.

Shopier Etsy entegrasyonu var mı?

Shopier, dünyada en popüler pazaryerlerinden birisi olan Etsy ile entegre bir şekilde çalışabilmektedir. Etsy mağazanız varsa, Shopier mağazanız ile birlikte uluslararası pazarda aktif olarak satış yapabilirsiniz.

Shopier nedir araştırmasını yapanlar için e-ticaret platformuna ait önemli detayları paylaştık. Shopier hakkında soru ve görüşlerinizi yorumlar bölümüyle belirtebilir, ayrıca tecrübelerinizi ekleyebilirsiniz.