Çanakkale'de 8 metre uzunluğundaki dev "Bozyörük" yılanı görüldü. Peki, Bozyörük yılanı zehirli mi, kaç yıl yaşar, nerede yaşar? İşte bozyörük yılanı saldırır mı? Sorusunun cevabı…

Bozyörük yılanı

Bozyörük yılanı, bilimsel adıyla Dolichophis caspius, halk arasında Hazer yılanı olarak da bilinir ve Colubridae familyasına ait zehirsiz bir türdür.

Bozyörük Yılanı5

Bozyörük yılanı özellikleri

Türkiye'de yaşayan en uzun yılan türlerinden biri olan Bozyörük yılanı, genellikle 2 ila 2,3 metre uzunluğa ulaşabilir.

Bozyörük yılanı nerede yaşar?

Bozyörük yılanı, Trakya, Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunur. Genellikle taş altları ve kemirici yuvalarında gizlenir.

Oldukça hızlı ve çevik olan bu yılan türü, tehdit edildiğinde ısırma eğilimi gösterebilir; ancak zehirsiz olduğundan insanlar için tehlikeli değildir. Beslenme alışkanlıkları arasında küçük memeliler, kuşlar ve diğer küçük omurgalılar bulunur.

Bozyörük Yılanı

Bozyörük yılanı yavruları

Dişi Bozyörük yılanı, bir defada 7 ila 11 arasında yumurta bırakabilir. Yumurtadan çıkan yavrular, yaklaşık 25 ila 30 cm uzunluğunda olup, doğduklarında tamamen bağımsızdır ve küçük böcekler ve diğer küçük omurgasızlarla beslenirler.

Bozyörük Yılanı2

Bozyörük yılanı kaç yıl yaşar?

Yılanların yaşam süresi, doğal ortamlarında genellikle 20-30 yıl arasında değişebilir; ancak bu süre, çevresel faktörlere ve yırtıcılara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Bozyörük Yılanı3

Bozyörük yılanı zehirli mi?

Bozyörük yılanı, zehirsiz olmasına rağmen tehdit edildiğinde ısırabilir. Ancak bu ısırıklar insanlar için tehlikeli değildir. Yine de, yılanlarla karşılaşıldığında dikkatli olunmalı ve mümkünse rahatsız edilmemelidirler.