Ücretsiz7Üniversite öğrencileri, eğitim süreleri boyunca bazı programlarda proje ve derslerinde kullanmak amacıyla ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyorlar.

Üniversite öğrencilerine sunulan ücretsiz programlar, genellikle belirli bir alana yönelik öğrencilerin gelişimini desteklemek amacıyla çeşitli fonksiyonlara sahiptir.

Sizler için üniversite öğrencilerine ücretsiz programlar listesini 7 farklı örnekle inceliyoruz. Office programları haricinde başka hangi yazılımlar üniversite öğrencilerine ücretsiz bir şekilde sunuluyor? Detaylarıyla inceliyoruz…

Üniversite Öğrencilerine Hangi Programlar Ücretsiz Sunuluyor?

Günümüzde aktif bir şekilde kullanılan birçok program, üniversite öğrencilerine ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır.

Eğitimden kişisel gelişime kadar pek çok amaçla sağlanan bu destek, üniversite öğrencilerinin eğitim süreci boyunca sağlanmaya devam ediyor.

Peki, üniversite öğrencilerine hangi programlar ücretsiz sunuluyor? Bu soruya yanıt olarak 7 farklı uygulama örneği listeliyoruz.

Üniversite öğrencilerine ücretsiz programlar arıyorsanız Microsoft Office 365 yazılımı akla ilk gelen örneklerden birisi oluyor.

Ancak Office programları haricinde Canva, AutoCAD ve daha pek çok program, üniversite öğrencilerinin kullanımına ücretsiz bir şekilde açıktır.

Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Programlar: 7 Yazılım Önerisi

Üniversite öğrencilerinin eğitim sürecine kullanabilecekleri pek çok ücretsiz program bulunuyor.

Veri analizi, ürün tasarımı, matematik, yazılım ve daha birçok alanda aktif bir şekilde kullanılan bu programlar, üniversite öğrencilerinin okul mail adresleri aracılığıyla kaydolmasıyla aktif bir hale geliyor.

Üniversite öğrencilerine ücretsiz programlar için 7 örnek şu şekildedir:

  • Microsoft Office 365
  • Canva Pro
  • AutoCAD ve AutoDesk Ürünleri
  • MathLab Academia
  • Jetbrains
  • Notion Personel Pro
  • GitHub Öğrenci Geliştirici Paketi

Şimdi bu programları ve onay sürecini detaylı olarak inceleyelim…

Ücretsiz41- Microsoft Office 365

Üniversite öğrencilerine ücretsiz Office programları arıyorsanız listemizin ilk sırasında Microsoft Office 365 bulunuyor.

Microsoft Office 365, öğrencilerin eğitim sürecinde vazgeçilmez bir araç olan Word, Excel, PowerPoint gibi en çok ihtiyaç duyulan programları içeriyor. Bu kapsamda üniversite öğrencilerinden ücret talep etmeyen uygulamalar arasında değerlendirilebilir.

Microsoft’un sunmuş olduğu bu hizmet, öğrencilerin okul e-posta adresleriyle kaydolması halinde aktif hale geliyor.

Fakat öğrencilerin bu hizmetten faydalanabilmeleri için eğitim aldıkları üniversite kurumunun, Microsoft’un anlaşma sağladığı kurumlar arasında yer alması gerekiyor.

Üniversite öğrencilerine ücretsiz programlar arasında yer alan Microsoft Office 365 ile şunları yapabilirsiniz:

  • Ders notları oluşturmak
  • Sunum hazırlamak
  • Excel ile veri analizi yapmak
  • Office programlarının tüm işlevlerinden faydalanmak

2- Canva Pro

Üniversite öğrencilerine ücretsiz programlardan bir diğeri de Canva’nın Pro sürümüdür. Kullanıcı dostu ara yüzüyle dikkat çeken Canva, grafik tasarım alanındaki pek çok işinizi daha kolay bir hale getiriyor.

Tasarım projelerinde öğrencilerin tam erişim sağlayarak profesyonel özelliklerden faydalanması için gerçekleştirilen bu uygulama, benzer şekilde edu uzantılı mail adresiyle aktif hale geliyor.

Üniversite öğrencileri, mail adreslerini kullanabildikleri sürece Canva Pro’ya ücretsiz bir şekilde erişim sağlayabilirler.

Bunun yanında Canva Pro ile şunları yapabilirsiniz:

  • Canva’nın tasarım alanındaki tüm özelliklerini kullanmak
  • Sosyal medya gönderileri tasarlamak
  • Grafik tasarım alanında çalışmalar yapmak
  • Canva’nın yapay zeka aracı dahil olmak üzere tüm seçeneklerini aktif bir şekilde kullanmak

Ücretsiz63- AutoCAD ve AutoDesk Ürünleri

Eğer mimarlık ya da mühendislik gibi teknik bir bölümde eğitim görüyorsanız, üniversite öğrencilerinden ücret talep etmeyen uygualmalar arasında AutoCAD ve AutoDesk ürünlerinin bulunduğunu belirtelim.

Edu uzantılı e-posta adresinizle kayıt olarak ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz bu programlar, yıllık lisans ile üniversite öğrencilerine bedelsiz bir şekilde sunuluyor.

AutoCAD bilindiği üzere projelerin teknik çizimlerini oluşturabileceğiniz, ürün tasarımı yapabileceğiniz bir programdır.

Eğitim sürecinizde AutoCAD ve AutoDesk programlarını öğrenmek için bu hizmetten ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz. Böylece gerçek yaşamdaki projelere daha iyi bir şekilde adapte olabilirsiniz.

4- MathLab Academia

Üniversite öğrencilerine ücretsiz programlar araştıranlar için MathLab Academia örneğini de verelim.

Mühendislik ve diğer sayısal bölüm çalışmalarında sıklıkla kullanılan MathLab, yazılım, matematik, veri analizi, grafik oluşturma gibi pek çok alanda tercih ediliyor.

MathLab’ın Academia versiyonu, edu uzantılı mail adresiyle üniversite öğrencilerine ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır.

Eğer fizik, matematik ve mühendislik bölümlerinde okuyorsanız,  MathLab Academia’yı mutlaka değerlendirin.

Özellikle karmaşık problemleri çözme noktasında yazılımın birçok fonksiyonel özelliği bulunuyor.

Ücretsiz25- JetBrains

Yazılım ve bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerde okuyan üniversite öğrencilerinin tercih ettiği JetBrains’de öğrencilere ücretsiz programlar arasında yer alıyor.

Java, PHP, Python, C++ gibi dillerde program geliştirmek amacıyla kullanılan JetBrains, üniversite öğrencilerine ücretsiz programlar arasında değerlendirilebilir.

Üniversite öğrencilerine sunulan diğer ücretsiz programlarda olduğu gibi JetBrains’ten bu hizmeti alabilmek için edu uzantılı bir öğrenci e-posta adresiniz olması gerekiyor.

Böylece JetBrains programını tam erişim sağlayarak kullanabilir, yazılım geliştirme süreçlerinde ilerleme kaydedebilirsiniz.

6- Notion Personel Pro

Not alma ve düzenleme konusunda birçok profesyonel özelliğe sahip olan Notion, eğitim ve iş hayatında yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Bu noktada edu uzantılı e-posta sahiplerinin Notion Personel Pro programını da ücretsiz bir şekilde kullanabildiğini bilmenizde fayda bulunuyor.

Üniversite öğrencilerine ücretsiz programlar arasında yer alan Notion, eğitim süreniz boyunca bedel ödemeden kullanılabilmektedir.

Görev takibi, not alma, zaman planlaması, proje yönetimi gibi amaçlarla kullanılabilen Notion, aynı zamanda öğrencilerin eğitim sürecinde de birçok fonksiyonel özelliği içerisinde barındırıyor.

Ücretsiz37- GitHub Öğrenci Geliştirici Paketi

Bu kapsamda son olarak GitHub Öğrenci Geliştirici Paketi’nden söz edelim.

GitHub, bilindiği üzere yazılım dünyasında en çok kullanılan platformların başında geliyor. Edu uzantılı e-posta adresinizle bu pakete dahil olarak eğitim süreniz boyunca ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

GitHub, üniversite öğrencilerine ödeme yapmadan imkan sunan uygulamalar arasında yer alarak aynı zamanda Bootstrap Studio, Educative, Azure, GitKraken, Pro Suite gibi araçlarla da hizmet sağlıyor.

Ek olarak öğrencilere bir yıllık domain, StreamYard ve GitHub Pro gibi çeşitli avantajların da sağlandığını söyleyebiliriz.

Eğer yazılım geliştirmeyle alakalı bir bölümde okuyorsanız, okul e-posta adresinizle GitHub öğrenci geliştirici paketine üye olabilirsiniz.

Bu içerikte öğrenciler için 7 farklı öneri sunduk. Eklemek istediklerinizi yorumlar bölümüyle belirtebilir, ayrıca tecrübelerinizi aktarabilirsiniz.