Kendinizi bir termal görüntüleme kamerasıyla gördüyseniz, vücudunuzun çok fazla ısı ürettiğini bilirsiniz. Bu aslında metabolizmamızın bir atık ürünüdür. İnsan vücudunun her bir fit karesi saatte yaklaşık 19 kibrit çöpüne eşdeğer ısı yayar.

Dünyanın ilk ahşap uydusunu uzaya gönderdi! Dünyanın ilk ahşap uydusunu uzaya gönderdi!

Vücut ısımızı enerji üretmek için kullanabilirsek neler olur?

Ne yazık ki, bu ısının çoğu atmosfere kaçıyor. Bunu enerji üretmek için kullanabilseydik harika olmaz mıydı? Limerick Üniversitesi, Bernal Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi'nde doktora araştırmacısı olan Muhammed Müddasar, bunun gerçekten mümkün olduğunu gösterdi. Müddasar ve meslektaşlarım, çevre dostu malzemeler kullanarak enerji üretimi için vücut ısısını yakalamanın ve depolamanın yollarını keşfetti.

Isı 2

Vücut ısımız ile çalışan cihazlar kullanabiliriz!

Araştırmacıların amacı, giyilebilir teknoloji için dahili bir güç bankası gibi davranan hem enerji üretebilen hem de depolayabilen bir cihaz yaratmak. Bu çalışma, akıllı saatler, fitness izleyicileri veya GPS izleyicileri gibi cihazların vücut ısımızı kullanarak çok daha uzun hatta süresiz çalışmasını sağlayabilir.

Isı 3

Atık ısı geri kazanımı nedir?

Atık ısıyı sadece vücudumuz üretmiyor. Teknolojik olarak gelişmiş dünyamızda, araçlarımızın motorlarından mal üreten makinelere kadar her gün önemli miktarda atık ısı üretiliyor. Tipik olarak, bu ısı atmosfere salınır ve bu da enerji geri kazanımı için önemli bir kaçırılmış fırsat anlamına gelir. Ortaya çıkan "atık ısı geri kazanımı" kavramı bu verimsizliği ele almayı amaçlamaktadır. "Atık ısı geri kazanımı" gerçekleştirilebilirse boşa harcanacak enerjiyi kullanarak, endüstriler operasyonel verimlilikleri artırılabilir ve daha sürdürülebilir bir çevreye katkıda bulunulabilir. 

Orijinal makaleyi okuyun.

Kaynak: theconversation.com