Web tasarımı yaparak para kazanmak isteyenler için çok geniş iş imkanları bulunurken, günümüzde bu işten nasıl para kazanılacağı ise merak konusu haline geldi.
Kodlama ve tasarım becerinizi en iyi şekilde kullanarak modern web siteleri tasarlayıp güzel gelirler elde etmeniz mümkündür. Üstelik tam ve yarı zamanlı işlere ek olarak uzaktan freelance çalışabilme imkânınız da bulunuyor.
Dijital hizmetler arasında en çok talep gören işlerden birisi olarak web tasarımı para kazandırır mı? 7 farklı yöntemle sizler için detaylı bir rehber hazırladık…
Web Tasarımı Para Kazandırır Mı?
Web tasarımcılığı, son dönemde kişilerin ve kurumların web sitesi sahibi olmayı önemsediği günümüzde oldukça kârlı mesleklerden birisidir.
Kendinizi bu alanda geliştirdiyseniz bir şirkete bağlı çalışabileceğiniz gibi, aynı zamanda kendi projelerinizi oluşturarak da gelir elde edebiliyorsunuz.
Web tasarımı para kazandırır mı sorusuna yanıt arayanlar için 7 farklı kazanç yöntemini inceledik.
Web tasarımı yaparak para kazanmak, doğrudan tasarım ve kodlama becerilerinizle mümkün olacaktır. Bu noktada Fiverr, Upwork, Bionluk vb. freelance sitelerde müşterilerinizden iş alabileceğiniz gibi, aynı zamanda kendi kurumsal kimliğinizi oluşturarak da projelerden gelir elde edebilirsiniz.
Peki, web tasarım yaparak nasıl para kazanılır? İşte en kazançlı yöntemler…
Web Tasarımı Yaparak Para Kazanmak: 7 Kazançlı Yöntem
Web tasarımı, yaratıcılığınızı ve kodlama becerinizi kullanarak gelir elde edebileceğiniz işlerden birisidir. Çeşitli yollarla kazanç elde edebileceğiniz için günümüzde de en avantajlı mesleklerden birisi olarak görülüyor.
Ancak web tasarımında en dezavantajlı noktanın bu meslekte rekabet düzeyinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle işinizi kaliteli, farklı ve benzersiz bir şekilde yapmalısınız.
Web tasarımı yaparak para kazanmak için aşağıdaki 7 farklı yöntemi deneyebilirsiniz:
- Şablon Tasarlayıp Satın
- Web Siteleri Düzenleyerek Para Kazanın
- Web Tasarım Eğitimi Verin
- Tema Satışı Yapın
- Web Site Satışı Yapın
- Freelance ve Tam Zamanlı İşler
- Kendi Projelerinizi Hazırlayın
Bu gelir yöntemlerini daha detaylı bir şekilde inceleyelim…
1- Şablon ve Tema Tasarlayıp Satın
Web sitelerini tasarlarken, aynı zamanda basit düzenlemelerle gelir elde etmek istiyorsanız, en çok kullanılan CMS’ler için şablon üretim bu yöntemden kazanç sağlayabilirsiniz.
Şablon tasarlamak, oldukça kârlı yöntemlerden birisi olarak görülüyor. Envato ve ThemeForest gibi sitelerde hazırlamış olduğunuz şablonların satışını yapabilir, ek gelir elde edebilirsiniz.
Web tasarımı yaparak para kazanmak için şablon pazarının oldukça gelişmiş düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Piyasada ücretsiz çok kaliteli şablon ve temaların yer almasıyla pazar biraz daha daralsa da, hala para kazanabilmek mümkün görünüyor.
Kısacası şablon tasarlayıp satarak zengin olmasanız da, muhteşem bir pasif gelir yaratabilirsiniz.
2- Web Siteleri Düzenleyerek Para Kazanın
Yapacağınız işlerden bir diğeri web sitelerini düzenlemektir. Çoğunlukla piyasadaki müşterilerin halihazırda yanlış optimizasyonla kurulmuş web siteleri vardır. Bu da beraberinde web sitelerini doğru bir şekilde düzenleyerek gelir elde etme fırsatı sağlıyor.
Web sitelerine küçük ayarlamalar isteyen müşterilerle anlaşarak çok iyi gelirler elde edebilirsiniz.
Web sitelerinde bir hatayı düzeltmek, beraberinde bir sayfa ya da grafik eklemek gibi basit düzenlemelerle müşterilerinizin vazgeçilmezi olabilirsiniz.
Özellikle piyasada bu şekilde ün kazandığınızda, farklı müşterilere ulaşmanız da çok kolay olacak. Bu şekilde web tasarımı yaparak para kazanmak mümkündür.
3- Web Tasarım Eğitimi Verin
Uzmanı olduğunuz bir işte eğitim vermek, her şekilde para kazandırır! Günümüzde dijital araçların gelişimiyle birlikte web tasarımı alanında eğitim vererek para kazanmak oldukça kolaydır. İşinizin dışında farklı bir gelir modelini, bu şekilde yaratabilirsiniz.
Web tasarım eğitimleri için döküman hazırlayabilir, eğitim materyalleri hazırlayabilir, hatta YouTube kanalı bile açabilirsiniz.
Web tasarımı haricinde pasif gelir kaynaklarına da ilgi duyuyorsanız, eğitim vermek en akıllıca tercih olacaktır.
4- Web Sitesi Grafiği Satın
Web sitelerine uygun bir şekilde grafik tasarım yapmak, işinizin bir parçası olarak kazanç sağlama potansiyeli olan seçeneklerden birisidir. Web tasarımı yaparak para kazanmak için sadece grafik tasarım alanına bile odaklanabilirsiniz.
Şablon ya da tema oluşturma becerilerine sahip olmayan, işin tasarım kısmına ağırlık veren kişiler, genellikle bu yöntemle gelir sağlıyorlar.
Grafiklerinizi Creative Market ve GraphicRiver gibi pazaryerlerinde satabilirsiniz. Web sitesi grafikleri, temalar kadar çok para kazandırmasa da başlangıç aşamasında önemli gelirler sağlayabilir.
Bu nedenle web tasarım ile para kazanmaya küçük bir adım atmak istiyorsanız, bu yöntemi deneyebilirsiniz.
5- Web Site Satışı Yapın
Web tasarımı yaparak para kazanmak, özellikle A’dan Z’ye web sitesi oluşturma becerilerine sahipseniz, çok daha yüksek kazanç fırsatı sağlar. Müşterilerinizden anahtar teslim web site kurulum işleri alarak önemli gelirler elde edebiliyorsunuz.
Bu içerikte bahsettiğimiz 7 farklı gelir modeli arasında en yüksek kazancı web site satışıyla elde edebilirsiniz.
Web sitesi satışı yapabileceğiniz pek çok platform bulunuyor. Kodlama ve tasarım alanında kendinizi geliştirerek özellikle konsept web siteleri hazırlayabilirseniz, gelirlerinizi katlamanız çok olasıdır.
Web site satışı yapabileceğiniz gibi bunu hizmet olarak da sunabilirsiniz. Tercih tamamen sizin…
6- Freelance ve Tam Zamanlı İşler
Web tasarımı yaparak para kazanmak için gelir modelinde farklı bir konsept geliştirebilirsiniz. Eğer kodlama ve tasarım beceri düzeyiniz yeterli seviyedeyse, tam zamanlı iş ilanlarını başvuru yapabilirsiniz.
Kabul aldığınız noktada yeterli vaktiniz varsa bunu freelance işlerle değerlendirerek gelirinizi maksimum düzeye çıkarabilirsiniz. Web tasarımı ile nasıl para kazanılır sorusuna yanıt arayanlar için günümüzde pek çok çalışanın bu modeli tercih ettiğini söyleyelim.
Elbette full time web tasarım işinde çalışıp devamında freelance işlere vakit ayırmak zor olacaktır. Ancak bunu dönemsel olarak gerçekleştirebilirsiniz, çok iyi gelirler elde edebilirsiniz.
Yılın belirli dönemlerinde bu şekilde çalışıp finansal özgürlüğünüze bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Bu da sizi fazla yormadan web tasarım yaparak para kazanmak için önemli bir aracı işlev görür.
7- Kendi Projelerinizi Hazırlayın
Web tasarımı ile kazanç sağlamak için kendi projelerinizi hazırlayarak tek bir iş modeline bağlı kalmadan gelir akışını optimize edebiliyorsunuz.
Örneğin tema ve şablon hazırlamak, web grafik satışı, web sitesi düzenlemek ve eğitim vermek gibi işleri vaktinizin yettiği ölçüde bir arada yaparak gelirinizi artırabilirsiniz.
Kendi projelerinizi hazırlarken iş planını doğru ve stratejik bir şekilde hazırlayın. Böylece ister freelance ister tam zamanlı bir işte çalışıyor olun, web tasarımından maksimum parayı kazanırsınız. Bu önerileri dikkate alabilir, farklı iş modelleri de geliştirebilirsiniz.
Web Tasarım Yaparak Para Kazanmak: Ne Kadar Kazandırır?
Web tasarımı yaparak para kazanmak, görüldüğü üzere birbirinden farklı pek çok yöntemi de içerisinde barındırıyor. Bu işleri ne seviyede, hangi şekilde yaptığınız, günlük ya da aylık kazançlarınızı etkileyen en temel faktörlerden birisi olacaktır.
Peki, web tasarımı yaparak ne kadar para kazanılır? İşte yanıtı:
- Basit seviye tasarımlar: 3.000 TL – 6.000 TL
- Orta seviye tasarımlar: 5.000 TL – 10.000 TL
- Üst seviye tasarımlar: 10.000+ TL
Bunun dışında tema ve şablon satışı gibi pasif gelir kaynakları oluşturabilir, kazancınızı daha da katlayabilirsiniz. Şimdi sıkça sorulan soruları yanıtlayalım…
Sıkça Sorulan Sorular
Web tasarımı yaparak para kazanmak hakkında sıkça sorulan sorular ve yanıtları:
Web tasarımdan nasıl para kazanılır?
Web tasarım ile tema satışı, şablon satışı, site düzenleme, web site satışı ve grafik satışı gibi işler yapılarak gelir elde edilebilmektedir.
Web tasarımcı maaşları ne kadar?
Web tasarım uzmanı olarak çalışan kişilerin maaşı özel sektörde değişiklik göstermekle birlikte ortalama olarak aylık 33.500 TL civarındadır.
Konu ile ilgili sorularınızı yorumlar bölümüyle paylaşabilir, ek olarak tecrübelerinizi aktarabilirsiniz.