Öğrencilere Özel!

Ücretsiz Yapay Zeka Siteleri: 10 Farklı Ücretsiz Uygulama ile Tanışın!

Hayatımıza gireli uzun bir zaman olmasa da oldukça önemli bir yer edinen yapay zeka kullanımı giderek artıyor. Özellikle öğrenciler için ücretsiz yapay zeka sitelerini araştırdık!

Günümüzün heyecan verici teknolojilerinden birisi olan yapay zeka, her geçen gün farklı uygulamaların ve sitelerin ortaya çıkmasıyla hayatımızın her alanındaki işlerimizi daha kolay bir hale getiriyor.

Her ne kadar gelişmiş yapay zeka uygulamalarının birçoğu ücretli olsa da, seçenekler arasında ücretsiz araçlar da mevcut. Bu içerikte ücretsiz yapay zeka siteleri listesini sizler için inceliyoruz…

Ücretsiz Yapay Zeka Uygulamaları Hakkında

Yapay zeka teknolojisinde yaşanan gelişmeler, her kesimden insanların bu araçları denemek, kullanmak ya da araştırmak istemesine yol açıyor.

Birçoğu ücretli olan yapay zeka siteleri arasında ücretsiz seçeneklerle de işlevsel bir kullanım sağlayabiliyorsunuz. Bu siteler aracılığıyla tasarım yapmaktan veri analizine, metin yazdırmaktan kod yazdırmaya kadar pek çok işlevi yerine getirebiliyor.

Ücretsiz yapay zeka sitesi arayanlar için mevcut seçenekler içerisinde en kullanışlı olanları derledik. İster bir fotoğraf oluşturun, ister yaratıcı bir metin yazdırın…

Hayatınızın her alanında kullanabileceğiniz ücretsiz yapay zeka uygulamaları listesini mutlaka inceleyin!

Ücretsiz Yapay Zeka Siteleri: 10 Ücretsiz AI Uygulama Önerisi!

30 Kasım 2022 tarihinde ChatGPT yapay zeka aracının kullanıma açılmasıyla birlikte dünya genelinde yapay zeka teknolojileri alanında her geçen gün devrim yaşanıyor.

Ücretli ve ücretsiz yapay zeka uygulamalarıyla kullanıcılar metin yazdırabilirken, aynı zamanda görsel oluşturmak, kod yazdırmak, veri analizi gibi pek çok işlevi yerine getirebiliyor.

Ücretsiz yapay zeka programları arayanlar için seçenekler çok fazladır. Ancak bir çok araç, kendi içerisinde bir abonelik sistemi içerdiğinden dolayı tüm işlevlerini ücretsiz versiyonu kullanan kişilere sunmamaktadır.

Bu nedenle en iyi yapay zeka sitelerinden tam anlamıyla faydalanmak için ücretli versiyonu kullanmanız gerekebilir.

Ücretsiz yapay zeka siteleri ve uygulamaları şu şekildedir:

Yapılacak İşlem

Ücretsiz Yapay Zeka Sitesi

İçerik üretmek, metin yazdırmak

OpenAI GPT-3

Copy.ai

Perplexity AI

Ses düzenlemek

Soundraw

Adobe Podcast

Görüntü oluşturmak

Microsoft Bing

Playground AI

Hotpot.ai

İş hayatında çeşitli işlevlerle kolaylık sağlamak

Otter.ai

Timely

Şimdi liste halinde verdiğimiz siteleri daha yakından tanıyalım…

1- OpenAI GPT-3 (ChatGPT)

30 Kasım 2022 tarihinde OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin kullanıma sunulmasıyla yapay zeka uygulamaları da geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olmuş oldu.

Bu gelişmeyle birlikte sektörün öncü firmalarından birisi kabul edilen OpenAI şirketinin geliştirmiş olduğu GPT-3 yapay zeka uygulaması, günümüzde en çok kullanılan ücretsiz yapay zeka siteleri arasında yer alıyor.

ChatGPT’nin günümüzdeki versiyonu olan GPT-3, toplamda 175 milyar makine öğrenimi parametresiyle donatılmıştır.

Bu doğrultuda oldukça kapsamlı özelliklere sahip metin tabanlı görevlerde kullanılacak en iyi yapay zeka araçları arasında bulunuyor.

Ücretsiz yapay zeka sitelerinden birisi olan ChatGPT ile şunları yapabilirsiniz:

  • Kodlama
  • Metin oluşturma
  • Çeviri
  • Soru cevap
  • Çeşitli dil işleme görevleri

Günümüzde en çok kullanılan yapay zeka aracı olan ChatGPT ile yaratıcı yazarlık, kodlarda hata bulma, reklam metni yazma gibi pek çok işlevi yerine getirebiliyorsunuz.

2- Copy.ai

Benzer şekilde GPT-3 teknolojisini kullanarak çeşitli görevleri yerine getirmenizi sağlayan Copy.ai adresi de ücretsiz yapay zeka siteleri arasında yer alıyor.

Özellikle reklam metinleri yazma noktasında fonksiyonel özelliklere sahip olan Copy.ai, günümüzde ücretsiz yapay zeka uygulamaları arasında kullanıcı sayısı bakımından ayrı bir yere sahiptir.

Copy.ai adresine giderek e-posta adresinizle kolay bir şekilde üye olabiliyorsunuz. Kayıt olduktan sonra size sunulacak hazır şablonlardan birisini seçerek ürün açıklamaları, blog içerikleri ve reklam metinleri yazdırmaya başlayabilirsiniz.

Ücretsiz yapay zeka sitesi olan Copy.ai aracında şablonu seçmeniz halinde sizden çeşitli bilgiler istenecektir. Başlık, anahtar kelime, konu ve diğer detayları paylaştığınız takdirde en iyi verimi alabiliyorsunuz.

Copy.ai ile içerik üretmek için gerekli şablonları seçerek içeriği yazdırabilir, daha sonra ChatGPT gibi araçlarla daha da özgün bir hale getirebilirsiniz.

3- Perplexity AI

ChatGPT benzeri siteler ve uygulamalar araştıranlar için öne çıkan bir diğer araçtan daha bahsedelim: Perplexity AI…

Perplexity AI, ücretsiz yapay zeka sitelerinden bir diğeridir. Belirlediğiniz konuya özgü kaliteli ve doğru içerikler üreten bu araç, kullanıcılara özgü detayların yer aldığı metinleri yazmasıyla da öne çıkıyor.

Perplexity AI ücretsiz yapay zeka uygulamasındaki bir diğer avantaj da cevapların kaynaklarla birlikte paylaşılmasıdır.

Bu da bilgilerin doğruluğunu direkt olarak kontrol edebilmenizi sağlıyor. Ücret ödemeden kullanılabilen yapay zeka siteleri araştıranlar için Perplexity AI platformunda üye olma zorunluluğunun olmadığını belirtelim.

4- Adobe Podcast

Ücretsiz yapay zeka ses araçlarından birisi olan Adobe Podcast, Adobe’un podcast içerik üreticilerine özel olarak hazırladığı bir uygulamadır.

Yüksek kaliteli ses kayıtları oluşturmak için kullanabileceğiniz bu site, ayrıca ses düzenleme süreçlerini daha da basit hale getiriyor.

Ücretsiz yapay zeka siteleri arasında yer alan Adobe Podcast, 30 günlük ücretsiz deneme sürümüyle kullanılabiliyor. Bu aşamada 30 dakika süre, günde maks. 1 saat mikrofon kontrolü gibi kısıtlı özelliklere sahip olabiliyorsunuz.

Adobe Podcast, ücretli sürümüyle birlikte daha fazla özelliğin açıldığı bir yapay zeka sitesi olarak biliniyor. Bu anlamda özellikle kaydettiğiniz sesin arka planında yer alan gürültüyü azaltabilmeniz önemli bir avantaj sağlıyor.

5- Soundraw

Ücretsiz yapay zeka siteleri arasında yer alan Soundraw’da benzer şekilde ses düzenleyebilmenizi sağlıyor.

Soundraw, kaydedilen bir sesi düzenlemeye yarayan yapay zeka aracıdır ve aynı zamanda sıfırdan müzik oluşturan yapay zeka araçları arasında da değerlendirilebiliyor.

Müzikte olmasını istediğiniz özellikleri belirterek Soundraw ile sıfırdan müzik oluşturabiliyorsunuz. Ücretsiz yapay zeka uygulamaları arayanlar için Soundraw’ın en önemli artısı, ücretsiz sürümde de oluşturduğunuz müzikleri indirme imkânıdır.

6- Microsoft Bing

Ücretsiz görsel yapay zeka uygulamalarından olan Microsoft Bing ile devam edelim. Microsoft’un yapay zeka destekli görsel üretim aracı olarak piyasaya sunduğu Bing görüntü oluşturucu, kullanıcıların metin tabanlı talimatlarıyla yüksek kaliteli görseller oluşturmasını sağlıyor.

Bu açıdan en kaliteli sonuçları veren alternatiflerinden birisinin Bing olduğunu söyleyelim.

Yaratıcı projeler, eğitim içerikleri, sunumlar, sosyal medya görselleri vb. işlemlerde kullanabileceğiniz Microsoft Bing, görsel çıktısını 1024x1024 boyutunda veriyor.

Bu da sosyal medyada ya da diğer işlerinizde görseli kullanabilmenizi daha kolay hale getiriyor.

7- Hotpot.ai

Ücretsiz yapay zeka uygulamalarından birisi olan Hotpot.ai, ilgili teknolojiyi kullanarak görsel oluşturma ve düzenleme noktasında fonksiyonel özellikler sağlayan önemli bir araçtır.

Hotpot.ai kullanarak aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilirsiniz:

  • Fotoğraf iyileştirme
  • Renk düzenleme
  • Kişiselleştirilmiş görsel oluşturma
  • Görsel tasarım

HATIRLATMA: Günümüzde pek çok kullanıcının, özellikle sosyal medya görselleri hazırlamak amacıyla Hotpot.ai’yi kullandıklarını belirtelim.

8- Playground AI

Ücretsiz yapay zeka programlarından olan Playground AI, diğer seçeneklerle benzer şekilde metin olarak komut vermenizi, bu komuta göre görsel oluşturmanızı sağlıyor.

Özellikle grafik tasarımcıların yoğun olarak tercih ettikleri bu platform, kullanıcı dostu ara yüzüyle dikkat çekmektedir.

Dijital sanat eserlerinden reklam görsellerine kadar pek çok alanda kullanabileceğiniz Playground AI, ücretsiz olarak kullanılabilen yapay zeka siteleri arasında özellikleriyle farklı bir yere sahip.

Ücretsiz yapay zeka sitesi arayanlar için Playground AI’nin ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı sürüme sahip olduğunu belirtelim.

9- Timely

Güncel yapay zeka uygulamaları nelerdir sorusuna yanıt arayanlar için ücretsiz seçeneklerden birisi olan Timely, kullanıcılarının zaman takibi yapmasını kolaylaştıran benzersiz özelliklere sahip bir yapay zeka aracıdır.

Amazon tarafından da kullanıldığı açıklanan Timely sitesi, proje bazlı saat kaydı tutma, zaman takibi, görev sürelerini izleme gibi pek çok işlevi yerine getirebiliyor.

Ücretsiz yapay zeka sitelerinden birisi olan Timely’nin en büyük avantajı, raporlama özelliğinin bulunmasıdır. Bu nedenle iş dünyasında pek çok kişi ilgili uygulamayla işlerini daha pratik bir hale getirebiliyor.  

10- Otter.ai

Ücretsiz yapay zeka sitelerinden olan Otter.ai, konuşulanları metne değiştirme noktasında çok fonksiyonel özelliklere sahiptir.

Ses ve konuşma uygulaması olarak öne çıkan Otter.ai, röportaj, toplantı, ders gibi alanlarda gerçek zamanlı olarak ses kayıtlarını metne çevirmenizi sağlıyor.

Hızlı transkripsiyon ve yüksek doğruluk sunan Otter.ai uygulaması, konuşma sırasında etiketleme yapabilme ve sesleri ayırt edebilme özellikleriyle metinlerin daha organize bir şekilde olmasını sağlamaktadır.

En çok kullanılan 10 örneği sizlerle paylaştık. Sizin favoriniz hangisi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümüyle bildirin, hemen yayınlayalım…