İklim kanunu ilk 4 maddesi tartışma konusu olmuştu. 20 maddelik teklifin ilk 4 maddesi kabul edilirken, kalan maddelerin görüşmeleri şimdilik askıya alındı. Peki, İklim kanunu meclisten geçti mi? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.​

İklim kanunu meclisten geçti mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 11 Nisan 2025 tarihinde görüşülmeye başlanan İklim Kanunu Teklifi’nin ilk 4 maddesi kabul edildi. TBMM Genel Kurulu'na getirilen İklim Kanunu teklifi meclis gündeminden çıkarıldı. Kanun teklifi kısa zamanda yeniden görüşülecek.

Tbmm 2

İklim kanunu nedir?

İklim Kanunu, Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda iklim değişikliğiyle mücadele etmek amacıyla hazırlanan kapsamlı bir yasal düzenlemedir. Kanun, sera gazı emisyonlarının azaltılması, iklim değişikliğine uyum sağlanması ve sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesi için bir yol haritası sunmaktadır.

İklim kanunu ilk 4 maddesi

TBMM’de kabul edilen ilk 4 madde, İklim Kanunu’nun temel ilkelerini ve tanımlarını içermektedir. Bu maddeler arasında “adil geçiş”, “emisyon ticaret sistemi (ETS)”, “iklim adaleti” gibi kavramların tanımlanması ve yasal zemine oturtulması yer almaktadır.

İklim Kanunu: AB karbon ticaretinde görsün kanunu mu?

İklim kanunu nedir maddeleri

20 maddelik İklim Kanunu Teklifi, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelesinde yasal bir çerçeve oluşturmayı hedeflemektedir. Teklifte, sera gazı emisyonlarının azaltılması, emisyon ticaret sisteminin kurulması, iklim değişikliğine uyum sağlanması ve sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesi gibi konular yer almaktadır.

İklim kanunu nedir? - Teyit

Süreç nasıl ilerleyecek?

İklim Kanunu Teklifi’nin kalan maddelerinin ne zaman görüşüleceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Görüşmelerin yeniden ne zaman başlayacağı TBMM’nin takvimine bağlı olarak belirlenecektir.​